Domácnosť v roku 2010

19.03.2004 Celý región

Skládacie displeje, počítače bez baterií, ktoré sa budú nabíjať pomocou izbovej teploty, či otrasov pri prenášaní, alebo mikročipy s pamäťovou kapacitou až 6...
Skládacie displeje, počítače bez baterií, ktoré sa budú nabíjať pomocou izbovej teploty, či otrasov pri prenášaní, alebo mikročipy s pamäťovou kapacitou až 600 hodín videofilmov predpovedá v domácnostiach roku 2010 počítačový magnát Bill Gates. Svoju víziu vo štvrtok prezentoval spoluzakladateľ firmy Microsoft pri príležitosti otvorenia veľtrhu CeBIT.

Všetky domáce prístroje - video, televízor, prehrávač DVD - budú mať podle neho internetové pripojenie, vďaka nemu bude možné sťahovať si z internetu hudbu alebo hrané filmy. \"Budú fungovať ako výkonné počítače, \" teší sa Gates.

Vzhľad počítačov sa výrazne zmení.
Podľa Gatesa doteraz svetový počítačový priemysel vyrobil a predal miliardu osobných počítačov, hlavne notebookov a stolných počítačov. Do roku 2010 sa mu podarí predať druhú miliardu, vzhľad týchto prístrojov už sa ale bude líšiť od bežných počítačov, ako ho poznajú terajší užívatelia. Pôjde o ploché počítače bez klávesnic pre zápis poznámok na konferenciách, zábavnú elektroniku na sťahovánie a prehrávanie hudby alebo filmov, dátové mobilné telefóny, ktoré budú uchovávať aj adresáre, mapy alebo plány miest.

Gates:\"Až 90 percent svetovej produkcie čipov bude smerovať do týchto zabudovaných počítačových systémov. Budú stále komplexnejšie a budú čím ďalej vo väčšej miere pracovať so sieťovým prepojením nie len na internete, ale aj s inými počítačmi, \".
 

Vyberte región